Privacyverklaring

Voor mij staat de privacy van de klant voorop. De  gegevens van de klant worden op een veilige manier verwerkt en gebruikt, geheel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

Heb je vragen over de privacyverklaring of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw rechten, kan je via de onderstaande contactgegevens contact opnemen.

Elsemieke Laset
E-mailadres: info@laset.nl

Welke gegevens gebruik ik?
Laset Fotografie verwerkt persoonsgegevens van klanten die gebruik maken van diensten van Laset Fotografie of gegevens die zelf zijn verstrekt door de klant. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die Laset Fotografie verwerkt:
- Voor- en achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Betaalgegevens
- De in opdracht gemaakte foto’s 

Laset Fotografie verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens:
Gegevens van personen jonger dan 16 jaar. Laset Fotografie heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over website bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Laset Fotografie kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Als je er van overtuigd bent dat Laset Fotografie zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact op via info@laset.nl, dan zal deze informatie worden verwijderd.

Waar worden de gegevens voor gebruikt?
Laset Fotografie verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Telefonisch of schriftelijk contact dat nodig is voor een fotoshoot
- Om te informeren over wijzigingen van diensten en producten
- Het afhandelen van betalingen
- Het opleveren van foto’s 
- Wettelijke verplichting zoals de belastingaangifte


Hoelang worden gegevens bewaard?
De persoonsgegevens worden niet langer bewaart dan noodzakelijk. Laset fotografie hanteert een bewaartermijn van 7 jaar voor persoonsgegevens.  De gemaakte foto’s worden twee jaar bewaard op een beveiligde externe harde schijf. De klant kan in die tijd nog gebruik maken van de back-up wanneer de foto’s verloren zijn gegaan. De onbewerkte foto’s die niet zijn geselecteerd zullen 10 dagen na oplevering worden verwijderd. 

De opgeleverde foto’s kunnen voor onbepaalde tijd voor marketing en zakelijke doeleinde worden gebruikt door Laset Fotografie. 

Met wie kunnen de gegevens gedeeld worden?
- Voor de webhosting worden gegevens gedeeld voor de website en e-mail. Hierbij is deze privacyverklaring van toepassing.
- Voor de  online galerij wordt samengewerkt met Passgallery. Hierbij is deze privacyverklaring van toepassing.

Cookies en vergelijkbare technieken
Laset Fotografie gebruikt gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Laset Fotografie gebruikt cookies voor technische functionaliteiten. Dit zorgt ervoor dat de website naar behoren werkt en geoptimaliseerd kan worden. Cookies onthouden ook bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Bij uw eerste bezoek aan de website heeft Laset Fotografie u geïnformeerd over deze cookies. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen

Daarnaast maakt Laset Fotografie gebruik van Google Analytics omdat ik graag wil weten hoe mijn website bezocht wordt. Om deze reden worden cookies van Google geplaatst en Google analyseert deze gegevens zo geanonimiseerd mogelijk. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Laset Fotografie heeft Google geen toestemming gegeven de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Google is een Amerikaans bedrijf. De verzamelde informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Google conformeert zich aan de Safe Harbor principes. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kunt u hier vinden.

Welke rechten heeft de klant? 
De klant heeft recht om eigen gegevens in te zien, te bewerken, aan te vullen of op verzoek te laten verwijderen. Deze verzoeken kunnen schriftelijk via info@laset.nl   worden aangeleverd. Als de klant niet tevreden is over de manier waarop Laset Fotografie met persoonsgegevens omgaat, kan er een klacht worden ingediend bij Autoriteit Persoonsgegevens.